Dakwerken:

Platte daken


Voor platte daken zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van dakbedekking. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om bitumen te plaatsen, EPDM of PVC. Van deze materialen heeft Derbigum de langste levensduur, deze dakbedekking gaat tot wel 40 jaar mee. De levensduur van PVC en EPDM is iets korter, gemiddeld 25 jaar, maar deze dakbedekking is dan ook goedkoper.

Bitumen wordt in de praktijk het meest gebruikt voor de bedekking van platte daken. Bitumen is bij uitstek een geschikt materiaal om daken mee te bedekken vanwege specifieke eigenschappen zoals duurzaamheid en waterdichtheid. Het heeft niet alleen een hoge temperatuurstabiliteit, maar biedt ook een hoge weerstand tegen veroudering, is zeer UV-bestendig en heeft weinig onderhoud nodig. Een ander bijkomend voordeel is dat bitumen eenvoudig te verwerken is en het materiaal gerecycled kan worden.

Disztlse Dakwerken is dé specialist in platte daken. Wij gebruiken hiervoor de beste materialen!


Dakwerken:

Hellende daken


Bouwt u een woning met een hellend dak? Dan zal de woning naar alle waarschijnlijkheid worden voorzien van dakpannen. De dakpan is de meest voorkomende soort dakbedekking voor een hellend dak. Dakpannen leggen was vroeger een standaardklus voor de dakdekker, maar tegenwoordig wordt het leggen van een pannendak steeds meer specialistenwerk.

U kunt er ook voor kiezen om uw hellende dak te voorzien van metaalplaten: aluminium, koper of zink. Aluminium is van deze metaalsoorten het meest buigzaam en dus geschikt voor uitzonderlijke dakvormen. Als u uw woning een strakke, moderne uitstraling wilt geven zijn deze dakplaten de juiste keuze. Daarnaast heeft iedere metaalsoort een lange levensduur, die varieert van minimaal 50 (aluminium) tot maximaal 100 jaar (zink)!

Disztlse Dakwerken weet raad met elke soort dakbedekking. Wij gebruiken hiervoor ook steeds de beste materialen!


Dakwerken:

Dakrenovatie


Gaat uw dak al een aantal jaren mee en twijfelt u over de conditie ervan? Vaak is dakrenovatie mogelijk waardoor uw dak er weer een paar jaar tegenaan kan. De meeste daken gaan jarenlang mee. De levensduur van een dak is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden die het door de jaren heen te verduren heeft gehad. Heeft u uw dak periodiek laten onderhouden, dan heeft u de levensduur in ieder geval zoveel mogelijk verlengd.

Er zijn verschillende redenen voor het renoveren van een dak. Wanneer uw dak schade heeft opgelopen door een storm of wanneer uw dak oud en versleten is kan dakrenovatie nodig zijn. Bij dakrenovatie kunt u ook denken aan het vervangen van dakpannen, dakshingles of uw bitumen dakbedekking. Onder dakrenovatie valt bijvoorbeeld ook het isoleren van uw dak of het plaatsen van een dakkapel.

De prijzen voor dakrenovatie lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van het type werkzaamheden dat uitgevoerd wordt. Wij maken graag een offerte voor u op, zodat u precies weet waar u aan toe bent.